Keski-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa – Hae mukaan asiakasosallisuusryhmään!

Keski-Suomen hyvinvointialueen logo.
Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden vammaispalveluita ryhdytään kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa. Elokuussa käynnistyvä vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä etsii jäseniä koko Keski-Suomen alueelta.

Asiakasosallisuusryhmään voivat hakea henkilöt, joille on myönnetty vammaispalveluita. Asiakasosallisuusryhmä tuo vammaispalveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen palvelun käyttäjien kokemuksen ja äänen. Tarkoituksena on saada eri puolilla Keski-Suomea asuvien vammaispalveluiden asiakkaita mukaan.

Jokaisessa asiakasosallisuusryhmän kokoontumisessa on aina etukäteen sovittu teema, jota käsitellään. Asiakasosallisuusryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa etäyhteyksin tai paikan päällä kokoontuen. Yhden tapaamisen kesto on enintään 2 tuntia kerrallaan. Asiakasosallisuusryhmä on vapaaehtoistoimintaa, joten jäsenille ei makseta palkkiota. Ryhmään voi osallistua avustajan tai tukihenkilön kanssa.

Asiakasosallisuusryhmässä on yhteensä 10 jäsentä. Jäsenvalintoja tehdessä etusijalla ovat hakijat, jotka eivät tällä hetkellä ole jäseninä muissa vaikuttamistoimielimissä. Ryhmän toimintaan sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan. Ryhmän vetäjinä toimivat vammaispalveluohjaaja Minna Kaipainen ja vammaispalveluiden sosiaaliohjaaja Karoliina Kosmaa.

Näin haet mukaan vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmään

Jos olet kiinnostunut osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostiviestinä 22.7.2023 mennessä ja kerro, miksi haluat olla kehittämässä vammaispalveluita. Lähetä sähköpostisi osoitteeseen minna.kaipainen@hyvaks.fi

Asiakasosallisuusryhmään valinnat tehdään 15.8.2023 mennessä.

Ensimmäinen vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä keskiviikkona 30.8.2023 klo 15.00–17.00. Teemana ensimmäisellä kerralla ovat ryhmän järjestäytyminen ja hyvinvointialueelle siirtymisen vaikutukset vammaispalvelun asiakkaille.

Palveluita rakennetaan yhdessä

Hyvinvointialueen palveluita suunnitellaan keskisuomalaisten asukkaiden nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Onnistuneimmat palvelut saadaan, kun asiakkaat ovat niitä mukana kehittämässä.

Lisätietoja: 

Uutinen julkaistu , muokattu 26.6.2023 klo 10:14

Uutiset

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Hyvinvointi ja tuki
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023