Äänekosken kaupunki satsaa voimakkaasti nuorten monipuoliseen kesätyöllistämiseen

Vuosittain Äänekosken kaupunki panostaa nuorten kesätyöllistämiseen. Tänä vuonna nuorten kesätöihin on budjetoitu yli 150 000 euroa - edellisvuosien tapaan. Poikkeuksellista on, että Äänekoskella jokainen peruskoulunsa päättävä nuori saa halutessaan kaupungin kesätyöpaikan. Kesätyöpaikkoja on tarjolla lähes kaikissa kaupungin yksiköissä, mutta koronatilanteen vuoksi vanhustenhoitoyksiköihin ei kesätyöntekijöitä voida tänä kesänä ottaa.

Ensisijaisesti kaupunki kesätyöllistää peruskoulun päättäviä nuoria, mutta mahdollisuuksien mukaan myös vanhempia nuoria. Kaupungin nuorten kesätyöhaku Kuntarekryssä on voimassa 23.2.-13.3.2022.

Lisäksi äänekoskelainen yritys tai yhdistys voi hakea kesätyöseteliä oman paikkakunnan nuoren palkkakustannusten tueksi.

”Käytännönläheistä ja innostavaa yrittäjyyskasvatusta”

Äänekosken kaupunki haluaa kannustaa nuoria yrittäjyyden polulle. Nuoret voivat hakea 250 euron kesäyrittäjyysseteliä, jolla kannustetaan työllistämään itse itsensä.

– Äänekosken kaupunki auttaa ja tukee nuoria löytämään kesätyön ja kannustaa yrittäjyyteen. Kesäyrittäjyysseteli on erinomainen vaihtoehto, kun nuori halua juuri itselleen parhaiten sopivan homman. Kesäyrittäjyysseteli sopii myös niille nuorille, joille kaupungin tarjoamista kesätöistä ei löydy sopivaa tai kesätyön löytyminen muilla tavoin ei syystä tai toisesta onnistu, yrittäjyyskasvatuskoordinaattori Mika Matilainen kertoo.

– Kesätyön voi suunnitella ja toteuttaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Alkupääoma tulee kaupungilta ja tällä rahalla voi saada aikaa monenlaista yrittäjyyttä. Tämä on käytännönläheistä ja innostavaa yrittäjyyskasvatusta.

Kesäyrittäjyysseteliä varten nuorella pitää olla suoritettuna yrittäjyyskurssi, jonka voi tehdä joko koulun valinnaisena kurssina tai Äänekosken 4H-Yhdistyksen kautta. Seteliä varten nuoren pitää myös tehdä liiketoimintasuunnitelma ja kauden päätteeksi yritystoiminnan raportti.

– Kesäyrittäjyys on hyvä tapa kokeilla omaa kiinnostuksen kohdetta matalalla kynnyksellä. Yrittäjyyteen ei tarvita mitään suurta ja mahtavaa, vaan pienikin idea riittää hyvin. Voikin tehdä sitä työtä mistä tykkää ja milloin itselle sopii parhaiten. Yrittäjyys on hyvä vaihtoehto kesätyölle, Äänekosken 4H-Yhdistyksen kehityspäällikkö Sanni Mönttinen sanoo.

Hakuaikaa on 17.4.2022 asti ja hakulomake ohjeineen löytyy kaupungin kotisivuilta.

Kaupunginhallitus linjasi 21.2.2022, että jos nuorten kesätyöllistämiseen varattuja määrärahoja jää peruskoulun päättävien ja vanhempien nuorten jälkeen, voidaan tänä vuonna kesäyrittäjyysseteliä laajentaa myös 8. luokan päättäviin.

Hakuprosessin selkiyttämiseksi jatkossa kesätyöhön valinta tehdään jatkossa nuoren syntymävuoden, eikä iän mukaan.

Nuoria koulun pihalla.

Nuoret iloitsevat Äänekosken kaupungin tarjoamasta laajasta kesätyövalikoimasta sekä mahdollisuudesta kesäyrittäjyysseteliin. Heidän mielestään on mahtavaa, että nuorille annetaan mahdollisuus tienata omaa rahaa yrittämällä. 

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja Riikka Kapanen, 040 186 4293, riikka.kapanen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 23.2.2022

Uutiset

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Hyvinvointi ja tuki
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.