Onko ideaa -kilpailun palkinnot jaettiin aktiivisille ideanikkareille

Äänekosken kaupungin syyskuussa järjestämän Onko ideaa? -tapahtuman yhteydessä avattiin myös kilpailu, minkä kautta haettiin nuorilta ideoita kaupungin kehittämiseen ja erityisesti nuorten näkökulmasta tärkeisiin asioihin. Ideakilpailuun tuli nuorilta ideoita 9 kpl. Idean tai ehdotuksen sai jättää yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Ideat palkittiin kaupungintalolla 17.11.2017.

Kaupunki kävi ideat läpi kilpailuraadin kanssa, johon kuuluivat kaupunginjohtaja Matti Tuononen, kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlund, Äänekosken yrittäjien puheenjohtaja Maria Kokko, yrittäjä Jore Sohlman sekä yritysneuvoja Riikka Hytönen.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen oli mielissään, että nuorilta tuli ideoita, jotka olivat paitsi oivaltavia, myös toteuttamiskelpoisia

- Ideoita tuntuu nuorilla olevan. Ja ilman ideoita ei synny mitään uutta, Tuononen kiitteli.

Raati päätti palkita pääpalkinnolla Valtteri Kauton, Eero Piggin ja Tuukka Lihavaisen. Valtteri kautto ja Eero Pigg olivat yhdessä ehdottaneet mopoaluetta ja tallia Äänekoskelle. Saman ajatuksen ehdotti myös Tuukka Lihavainen. Tämän johdosta pääpalkinto 300 euroa jaetiin kolmelle henkilölle. Jokainen sai 100 euron lahjakortin äänekoskelaiseen paikalliseen liikkeeseen.

Ville Vakoniemi puolestaan ehdotti ”olohuonetta” 16-18 -vuotiaille nuorille. Vakoniemen ehdotus palkittiin elokuvalipuilla. Lisäksi kaikki muut kilpailuun osallistuneet palkittiin uimahallilipuin.

Kaikki nuorten ehdottamista ideoista on viety eteenpäin tiedoksi aiheista vastaaville tahoille ja henkilöille, joiden kanssa niiden toteuttamista pohditaan. Pääpalkinnon saanut ehdotus on viety jo Äänekosken moottorikerhon tietoisuuteen, ja tiloja pohditaan yhdessä mopoilijoiden käyttöön.

Onko ideaa -tapahtumasta ja -kilpailusta on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma, jolla haettaisiin uusia yritysideoita ja osallistettaisiin nuoria pohtimaan yhdessä kaupungin asioita ja tulevaisuutta. 

Lista kaikista kilpailuun osallistuneista ja palkituista:
Eero Pigg 
Valtteri Kautto
Tuukka Lihavainen
Ville Vakoniemi 
Simo Hokkanen
Jesse Varis
Otto Rantanen
Tuula Vesanen
Aleksi Leinonen
Atte Olander
Nico Hiltunen
Mika Penttilä
Henna Vakoniemi

(Edit 21.11.2017: Tiedotteeseen lisätty palkittujen Atte Olanderin, Nico Hiltusen ja Mika Penttilän nimet)