Äänekosken opiskelustipendin haku on alkanut

Tiedote 29.1.2018

Äänekosken kaupunki on ryhtynyt jakamaan opiskelustipendejä tutkintotavoitteisesti ja päätoimisesti muualla kuin Äänekoskella opiskeleville 18-29-vuotiaille nuorille. Stipendin suuruus on 350 euroa vuodessa ja se on tarkoitettu opintoihin. Stipendiä haetaan vuosittain aina vuoden alkupuoliskolla.

Stipendin saamisen ehtona on, että hakijan virallinen kotikunta on Äänekoski. Stipendin voi siis saada, vaikka käytännössä asuisi opiskelupaikkakunnalla, kunhan väestötietojärjestelmään merkitty kotikunta on Äänekoski. Väestötietoihin vuoden 2018 kotikunta määrittyy vuoden 2017 viimeisen päivän tietojen mukaan.

Opiskelustipendillä pyritään kannustamaan Äänekosken nuoria hankkimaan koulutusta ja ammatin. Samalla stipendi voi auttaa ylläpitämään elävää suhdetta kotikuntaan, kun esimerkiksi opiskelupaikkakunnan ja kotikunnan väliseen matkaamiseen jää enemmän rahaa.

Stipendiä tulee hakea 28.2.2018 mennessä. Stipendejä myönnetään ja maksetaan huhti-toukokuussa 2018 hakemusten perusteella. Stinpediä varten tulee täyttää hakulomake (alla) ja postittaa se Äänekosken kaupungille osoitteeseen: 

Äänekosken kaupunki
Opetuspalvelut
Hallintokatu 4
44100 Äänekoski

Hakulomake ja ohjeet (lataa PDF)


Opiskelustipendin käyttöönotosta päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 4.9.2017.

Lisätietoja:

Marjo Takkinen, opetuspalvelut
Puh. 020 632 3001
etunimi.sukunimi@aanekoski.fi