Äänekosken kaupunki etsii yrittäjää kesäksi 2018 jäätelökioskin ulkomyyntipaikalle

Kaupungin hallinnassa oleva Äänekosken Keskusaukion kioskipaikka tarjotaan vuokralle (Hallintokadun ja Kauppakadun välissä). Vuokra-aika on 1.4.-30.9.2018 (sovittavissa myös muu aika)

Keskusaukion myyntipaikka sopii kioskille. Alueelle voi lisätä halutessaan ulkokalustusta sopimuksen mukaan. Aukiolla tilan käytöstä on sovittava etukäteen. Kioskin sijoittelussa pitää huomioida kevytliikenne puiston läpi.

Yrittäjät voivat myös itse ehdottaa uutta sopivaksi katsomaansa kioskipaikkaa Äänekosken taajamista kaupungin hallinnassa olevilta alueilta.

Toivomme yrittäjältä:
Yrittäjän edellytetään huolehtivan toimintaan tarvittavista luvista tai viranomaistarkastuksista omalla kustannuksellaan. Lisäksi yrittäjän vastuulle kuuluu myyntipaikan ympäristön siisteydestä ja jätehuollosta. Yrittäjällä tulee olla rakennus tai myyntiauto toiminnan järjestämiseksi. Yrittäjä vastaa kioskin kaikista kustannuksista, kuten esim. asentamisen, siirtämisen ja verkostoihin liittymisestä sekä käyttökustannuksista.

Ennen kioskitoiminnan aloittamista valitun toimijan on tehtävä vuokrasopimus alueen käytöstä Äänekosken kaupungin teknisen toimen kanssa. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä yrittäjällä tulee olla esittää kaupparekisteriote, verovelkatodistus sekä todistus kuulumisesta ennakkoperintärekisteriin ja mahdolliseen työnantajarekisteriin ja todistus arvonlisäverovelvollisuudesta sekä muut viranomaisluvat toiminnan aloittamiseksi.

Kioskin tulee sopia kaupunkikuvaan eikä toiminnasta saa aiheutua häiriötä. Rakennuksen/auton tulee olla kioskitoimintaan soveltuva. Elintarvikkeiden myynnin, ulkotarjoilun jne. on noudatettava viranomaisohjeita. Lisäksi yrittäjän tulee huomioida myös muut tarpeelliset viranomaisohjeet.

Eduksi lasketaan, että yrittäjällä on:

 • Toimintaan sopivaa kokemusta
 • Arvostetaan halua palkata paikallisia henkilökunnaksi
 • Paikkaan sopiva valikoima

Vuokra on 300 euroa + alv koko kaudelle 2018. Vuokra sisältää sähkön käytön ja vesipisteen käyttömahdollisuuden.

Lisätietoja:

Kiinnostuneet toimijat voivat tiedustella lisätietoja: yritysneuvoja Sanna Kiuru: sanna.kiuru(a)aanekoski.fi

Hakemukset

Pyydämme kiinnostuneita yrittäjiä/toimijoita ilmoittautumaan yritysneuvonta(a)aanekoski.fi 
15.3.2018 mennessä.

Hakemukseen pyydämme liittämään seuraavat tiedot

 • Perustiedot yrittäjästä/toimijasta
 • Ensisijainen ja toissijainen paikkatoive
 • Alustava toimintasuunnitelma
 • Toimintaidea ja markkinointisuunnitelma
 • Myyntiajat
 • Valikoima
 • Henkilöstö
 • Kuvaus "kioskista" (kuva, malli, koko) sekä mahdollisista ulkokalusteista

Asiantuntijaraati valitsee yrittäjän/yrittäjät kioskipaikoille. Mahdolliset jatkoneuvottelut käydään ja lisätiedot pyydetään tämän jälkeen maaliskuussa siten, että toiminta voi alkaa huhtikuussa.

.