Opsopankki-hankkeen blogi: Katin tarina

telineen ruuvaamista
Blogiteksti katina tarina on tuotettu ChatCPT -tekoälyllä yhteistyössä POKE:n kanssa. .

Kati oli aina ollut kiinnostunut kiinteistönhuollosta. Hän oli pienestä pitäen auttanut isäänsä huoltamaan heidän perheen omakotitaloa ja oppinut samalla paljon kiinteistönhuoltoon liittyviä taitoja. Kati oli kuitenkin jättänyt lukion kesken, eikä tiennyt miten voisi päästä kiinteistönhuoltoalalle ilman alan koulutusta tai kokemusta.

Eräänä päivänä Kati kuuli oppisopimuksesta, joka tarjosi mahdollisuuden saada koulutusta samalla kun työskentelee alalla. Hän otti selvää mahdollisuuksista kiinteistönhuoltoalalla ja löysi yrityksen, joka tarjosi oppisopimuskoulutusta. Kati haki paikkaa ja aloitti opiskelun.

Alussa Kati oli hieman hermostunut, koska hänellä ei ollut kokemusta alalta. Mutta hän sai hyvän perehdytyksen ja opetteli nopeasti erilaisia huoltotoimenpiteitä. Hän oppi huoltamaan ilmanvaihtojärjestelmiä, lämmitysjärjestelmiä ja muita kiinteistönhuoltoon liittyviä laitteita.

Katin pomo ja työkaverit olivat todella kannustavia ja auttoivat häntä oppimisprosessissa.

Oppisopimuskoulutus mahdollisti Katin kehittymisen ammattilaisena ja auttoi häntä saamaan alan töitä. Nyt Kati työskentelee ammattitaitoisena kiinteistönhuoltajana ja on todella tyytyväinen valintaansa aloittaa oppisopimuskoulutus. Hän suositteleekin oppisopimusta kaikille, jotka haluavat kasvattaa taitojaan ja kehittyä urallaan.

Jos olet kiinnostunut kiinteistönhuollosta, mutta et tiedä miten päästä alalle, oppisopimuskoulutus voi olla hyvä vaihtoehto. Sen avulla voit saada koulutusta samalla kun työskentelet alalla ja kehittää taitojasi ammattilaisena. Lisäksi oppisopimus on hyvä tapa verkostoitua ja saada arvokasta kokemusta alalta. Jos olet utelias, ota selvää mahdollisuuksista oppisopimukseen kiinteistönhuoltoalalla ja luo oma menestystarinasi!

Tämä malli on syntynyt ESR-rahoitteisen Opsopankki-hankkeen tuloksena, jota on hallinnoinut Äänekosken kaupunki.

Työ ja yrittäminen

Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelu

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-toimistot sekä kuntakokeilut lakkaavat 31.12.2024. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski ovat perustaneet kuntien yhteisen Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen, jonka vastuukuntana on Äänekosken kaupunki.

7.11.2023